Barcelona i Girona

Petit viatge. Barcelona és un gran aparador. Rere d’eixa pell, però, hi ha una ciutat que se m’ha aparegut, magnífica, davant dels ulls. Passejar-la, fugint dels turistes, és el que et fa descobrir els racons més agradosos que amaga. Com el Raval; endinsar-se als seus carrerons sense mapa, sense cap coneixença prèvia, i topar amb l’espectacle de la carn oferta a plena llum del dia, o la meravellosa sorpresa de la Central, autèntica perdició dels qui vivim rosegats per aquesta dèria dels llibres. 

També he vingut enlluernat de Girona. Caminar la seua part vella és caminar temps endins. Poc més d’un dia, però me’n vinc amb una sensació de ciutat civilitzada, feta de calma, on la meua llengua perviu d’un manera natural entre la gent. Una ciutat que té un Museu dedicat al setè art i un cinema que es diu Truffaut no pot ser un mal lloc per viure. Pura enveja, és el que sent. 

De tornada a casa, mentre el meu poble es diverteix acaçant bous pels carrers, epectacle, d’altra banda, massa habitual al meu País Valencià, m’adone que viatjar no és més que un intent va de fugir d’aquells que estem condemnats a ser.[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 comentaris a l'entrada: Barcelona i Girona

 1. ImmaS diu:

  Justament, ara estic treballant al Raval, exiliada de València, i és un barri realment preciós.

 2. wink diu:

  Sempre em preguntava perquè em sentia tant diferent quan sortia del meu poble, i tu després de molt de temps m’has donat la resposta, però portem arrelat a la sang d’allí on som…

 3. Gràcies per posar un comentari al meu bloc, cosa que m’ha permès conèixer el teu En veu baixa.
  Com que el que he vist m’agrada, li posaré un enllaç al meu bloc Tens un racó dalt del món http://jmtibau.blogspot.com i et proposo que facis el mateix per tal d’agermanar-nos.
  Salutacions.

 4. caterina diu:

  El primer viatge de la meva vida el vaig fer a Barcelona. Em vaig enamorar inmediatament dels seus carrers i la seva gent. Esper poder-hi tornar prest 😉

 5. Xenofílic diu:

  Prova la propera vegada de visitar la llibreria Laie, és de les millors juntament amb La Central. Per cert, merci pels elogis! Sóc gironí.
  Ens llegim

 6. De res, Xenofílic. Apunte la Laie. Serà al pròxim viatge. I tornaré a Girona, sens dubte.

Els comentaris estan tancats.