Encara que siga mentida

-Digues que m'estimes encara que sigui mentida.

Li va demanar Johnny Guitar a Joan Crawford. I ella li va contestar que l'estimava encara que fos mentida. Però, mentre mentia, li deia la veritat. La mentida, és a dir, la literatura, és una droga. I, si ens falta, anem una mica penjats.

Montserrat Roig,  "Digues que m'estimes encara que sigui mentida".

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 comentaris a l'entrada: Encara que siga mentida

 1. caterina diu:

  No t’ho creuràs però tot just diumenge al migdia, que vaig quedar sola a casa, vaig aprofitar per dinar a la sala d’estar i vaig veure “Johnny Guitar”! L’havia comprada en DVD amb una oferta de fa un temps, juntament amb “New York, New York” de Martin Scorsese i “La trama” d’Alfred Hitchcock, així que l’escena que dius la recordo perfectament. Una gran pel·lícula. Era la segona vegada que la veia. El llibre de Montserrat Roig no l’he llegit però ara en tinc moltes ganes! A la primera llibreria que entri el demanaré! 😉

 2. Ingrid diu:

  trobo que tens raó, sense literatura falta alguna cosa…

  Gràcies pel teu comentari!

  salut!

 3. cris diu:

  Hola! Moltes gràcies pels teus comentaris, però… ens coneixem? em podries donar alguna pista?
  Cris

 4. cris diu:

  Hola! Moltes gràcies pels teus comentaris, però… ens coneixem? em podries donar alguna pista?
  Cris

 5. mercè diu:

  i tant que és com una droga, després d’un mes torno a ser lliure!!! ara a veure amb quina nova història m’enganxo, em donaré uns dies de descans…

  besets!

 6. És curiós perquè se l’ha valorat poc a la Montserrat Roig, i certament, en aquesta citació d’un dels seus llibres, tracta el vell tema veritat/mentida, que és la raó de ser de la literatura. Que per molts anys continuem tenint aquesta droga!

 7. És curiós perquè se l’ha valorat poc a la Montserrat Roig, i certament, en aquesta citació d’un dels seus llibres, tracta el vell tema veritat/mentida, que és la raó de ser de la literatura. Que per molts anys continuem tenint aquesta droga!

 8. Sense les lectures no seria persona, ens aporten aquella part que necessitem per volar en altres vides que no són les nostres.

Els comentaris estan tancats.